Artistes participants al Festival Ítaca fan una versió d''Ítaca' de Lluís Llach

Artistes participants al Festival Ítaca fan una versió d''Ítaca' de Lluís Llach
Baix Empordà

Data: 25/03/2019

FOTO: Xènia Gasull

El festival ÍTACA, CULTURA i ACCIÓ enregistra a partir d’avui una cançó i un videoclip que estrenarà el proper mes d’abril amb la intenció d’homenatjar les persones que fan camí cap a Ítaca defensant la llibertat, els drets humans i la cultura.

El festival de música de l'Empordà produeix i enregistra una versió de la cançó Ítaca, de Lluís Llach, en la què participen la majoria de grups i artistes que formen part del cartell de l’edició d’enguany. Els Catarres, Oques Grasses, Lildami, Suu, Pavvla, Marc Parrot, Judit Neddermann, Roba Estesa o Guillem Roma col·laboren en aquesta iniciativa posant veu en l’enregistrament de la versió d’aquesta peça musical. Convidat per l’’organització del festival, el raper Valtonyc també col·laborarà en la iniciativa i rapejarà unes estrofes de la versió.

A través d’aquesta cançó, els organitzadors volen reiterar la seva aposta per la cultura com a motor de canvi que ajudi a crear una societat més justa i igualitària. Un nou marc de convivència que pugui deixar enrere algunes les problemàtiques socials que vivim en l'actualitat, com ara el drama dels refugiats, l'increment de l'extrema dreta, el retrocés de la llibertat d'expressió, les desigualtats entre dones i homes, o la injusta situació dels presos polítics catalans, per posar alguns exemples.

El videoclip combinarà moments de la gravació de la cançó amb imatges d’organitzacions que treballen pels mateixos valors que defensa el festival ÍTACA, com ara Proactiva Open Arms, el Banc dels Aliments o Òmnium Cultural, entre altres. El vídeo inclourà també imatges de mobilitzacions ciutadanes com les que van tenir lloc el passat 8 de març, Dia Internacional de la Dona. “La inclusió d’aquestes imatges pretén retre un homenatge a totes aquelles entitats i persones que dia a dia mostren el seu compromís amb la defensa de la llibertat, els drets humans i la cultura”, segons ha remarcat el director del festival, Fran Arnau. Els diners recaptats per les visualitzacions del videoclip d'aquesta cançó es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils.

Amb la direcció del compositor musical Xevi Lloses, la cançó s’enregistra als estudis Music Lan, d’Avinyonet de Puigventós. La productora gironina Pleis’encarregarà de la gravació de les imatges i de l’edició del videoclip.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura