Sant Feliu de Guíxols ja és capital de la sardana

Intervenen: Núria Cucharero, regidora d'Esdeveniments de Ciutat; Víctor Sallés, coordinador Capitalitat de la Sardana; Francesc Cassú, Director de la Principal de La Bisbal

La ciutat ganxona inaugura els actes oficials d'una capitalitat que s'ha retrassat un any per culpa de la pandèmia

Sant Feliu de Guíxols estrena capitalitat de la sardana amb un any de retard per la pandèmia però amb tota la pompa que es mereix un esdeveniment d'aquestes característiques. La ciutat va donar aquest cap de setmana tret de sortida a un esdeveniment que s'allargarà un any i que pretén promocionar i donar valor a la Dansa Nacional de Catalunya.

La ciutat ganxona té una llarga història vinculada a la Sardana i és el bressol d'un dels compositors més importants de la història d'aquest fet cultural com és Juli Garreta. No en va la ciutat ha apostat fort per un esdeveniment que des de l'Ajuntament també vinculen amb la voluntat de fer de la cultura motor econòmic i turístic.

Amb la plana major del món sardanista i presència institucional provincial i nacional, els parlaments no només van posar en valor la història sardanista de Sant Feliu de Guíxols sinó també la capacitat d'adaptació i reinvenció del món sardanista amb el coronavirus. En aquest sentit l'organització confia en la solidesa d'un esdeveniment encara més preparat perquè s'ha hagut de posposar un any.

Guardons, una sardana de nova creació i un quadre commemoratiu

L’històric activista cultural Joan Vidal i Gayolà va assumir el paper de pregoner i en el transcurs de l'acte institucional es va estrenar la sardana Sant Feliu de Guíxols, capital de la sardana d'Antoni Mas. També es va revelar el quadre que ha pintat Josep Maria Alarcón que commemorarà l'efemèride a l'entrada de l'Ajuntament.

En aquest acte institucional també es van donar a conèixer diverses medalles, premis i mencions que s'entregaran al desembre a persones, entitats o projectes que promocionen el fet sardanista. Entre ells  a La Dansa Catalana. Programa de Ràdio que Joan Teixidor  emet cada dissabte a diverses emissores de proximitat i que es fa des de Ràdio Sant Feliu.

L'acte institucional va tenir com a element destacat un maridatge entre sardanes i havaneres protagonitzat per La Principal de La Bisbal.

Programa d'actes similar al previst l'any passat


Malgrat el retard d'un any per culpa de la pandèmia el programa de la Capital de la Sardana 2021 ha vist poc alterada la seva proposta, que contempla diverses propostes festives i sardanistes, però també de reflexió i voluntat de divulgar la sardana a públics aliens al sector.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura