Castell d'Aro manté viva la Festa de Pasqüetes

El primer diumenge després de la Pasqua Florida, la Festa de Pasqüetes diu que s'ha d'anar a buscar un pi, tallar-lo i plantar-lo al poble. Aquesta tradició que se celebrava a tots els pobles de la Vall d'Aro, ara només es manté viva a Castell d'Aro. Allà diversos veïns i veïnes es reuneixen per celebrar un esdeveniment que volen mantenir viu molts anys més. El seu origen es troba a l'edat mitjana quan la població de la vila esperava amb optimisme la recollida de les collites.

Malgrat que han passat els anys des del seu origen, a Castell d'Aro intenten fer-ho de la manera més semblant possible. Anar tots junts fins al bosc, triar el pi més recte possible i, fent força conjunta, portar-lo fins al lloc on s'ha de plantar. La màgia de la tradició, també està fer-ho en secret.

El lloc escollit per plantar-lo va ser la Plaça del Poeta Sitjà. Allà, amb l'ajuda d'una grua i de diferents veïns, han acabat de plantar el pi enmig dels aplaudiments dels assistents i la música dels grallers. Entre la població que s'hi va acostar hi havia molts nens i nenes, cosa que demostra que a aquesta celebració encara li queda molta vida.

Castell d'Aro, conjuntament amb Cornellà de Terri, són els dos municipis que encara celebren la Pasqüeta. La festa també es complementa amb altres activitats gastronòmiques i ball.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura