El Festival Ítaca ja té més de la meitat de les entrades venudes

Baix Empordà

Data: 09/05/2024

El Festival Ítaca ja ha venut més de la meitat de les entrades. El certamen musical ha programat una quinzena d'actuacions en municipis de l'Empordà. A més, comptarà amb una escultura dinàmica feta per artistes empordanesos simbolitzant el cavall de Troia.

El Festival Ítaca escalfa motors per a la 12a edició que arrencarà el 8 de juny a Gualta amb el debut de Maria Jaume en el certamen musical. Serà la primera de la quinzena d'actuacions en diversos municipis que s'allargaran un més i es tancaran a Calella de Palafrugell amb Sílvia Pérez Cruz, que actuarà a l'escenari on el dia abans s'haurà fet el tradicional concert d'havaneres a la platja de Port Bo.

Entremig, l'Ítaca programa les actuacions d'Arde Bogotá, The Tyets, Julieta, Mushka, Cala Vento, la Ludwig Band, Classe B o Clara Peya. La majoria d'ells actuaran a l'Estartit en una tanda de concerts repartida entre les nits del 22 i 23 de juny per celebrar la revetlla de Sant Joan a la platja. Precisament aquesta doble nit de concerts ja té més del 60% d'aforament venut.

Enguany serà l'edició amb més presència femenina de tota la història de l'Ítaca. Dues terceres parts dels artistes que actuaran són dones, que representaran diferents estils musicals i el paper que han tingut en la revolució de l'escena musical urbana.

Enguany l'Ítaca també compta amb una peça d'art lumínic i tecnològic una proposta que unirà 200 drons al ritme de la música per crear figures de 100 metres d'amplada i visibles a un quilòmetre de distància. Aquesta proposta anirà a càrrec de la companyia Flock Drone Art.

Per altra banda, el col·lectiu d'artistes del Baix Ter la Llata debutarà a l'Ítaca amb una escultura dinàmica de gran format batejada com 'Cavall de Troia'. Igual que la icònica figura que va servir a Ulisses per introduir-se d'amagat a Troia, l'escultura dels empordanesos Martí Batlle, Esteve Subirah i Joan Vinyes està concebuda com un espai escènic on passaran coses. Aquesta escultura té rodes amb la intenció de moure'l per tal de dinamitzar esdeveniments.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura