10a edició de glossadors sota el campanar a Verges

La 10a edició de Glossadors sota el campanar s'encarrega de tancar la 20a edició de Verges sota el Campanar, un esdeveniment molt esperat per públic de totes les edats i que, a més, provoca que gran part d'aquest públic es desplaci des dels seus municipis per acostar-se i recolzar Verges. 

A ritme de galop van entrar els 18 glossadors que s'han presentat aquest cap de setmana a la 10a edició de Glossadors sota el campanar de Verges. 

Tot i la meteorologia inesperada, la resposta del públic va estar igual o més bona que altres anys, ja que és una activitat molt esperada tant per nens com per grans. Aquesta nova edició ha sigut possible gràcies a que cada any es presenta més gent, tant pel que fa als glossadors procedents de països catalans com el públic. 

Pel que fa al terme glossar, aquests s'inventen una lletra en el moment amb una melodia ja presentada prèviament. Aquesta lletra es té en compte des del punt de vista del jurat que tingui rima, mètrica, que sigui original i l'afinació, ja que glossar no deixa de ser elaborar versos. Un glossador a més de poeta ha de ser cantant. 
La cercavila del dia anterior també va tenir molt d'èxit.

Com declara l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, tota la programació de l'estiu pel que fa a Vespres sota el campanar ha estat molt pensada en la cultura i tradició popular del país amb la llengua catalana. 

Tant és l'èxit en el municipi, que per insistència dels ciutadans, durant l'any s'ha dedicat un dia a la setmana per treballar la glossa amb voluntariat, per tal de també introduir als joves al món de la glossa i d'aquesta manera continuar amb la tradició

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura