Les heroïdes d'Ovidi, protagonitzen la revetlla de Sant Jordi de Santa Cristina

Intervenen: Carles Alcoi i Susagna Navó, rapsodes; Isabel Pernal, Directora de la Biblioteca de Santa Cristina d'Aro

L'home a la guerra, la dona a casa esperant l'estimat. L'argument d'una tragèdia grega que Ovidi va voler mirar des d'un altre angle. La de les dones de la mitologia grega que reivindicaven el seu dret a ser feliç.

Les Heroïdes va ser el llibre escollit per la Revetlla de Sant Jordi de Santa Cristina. Una representació musicada dels 21 poemes en forma de carta d'amor que Ovidi fa escriure a heroïnes com Penèlope, Fil·lis, Fedra o Hermione entre d'altres. Unes cartes admirades per les profundes representacions psicològiques que contenen dels personatges mítics, per la retòrica que les caracteritza i per la manera d'inserir-se en la tradició clàssica de la mitologia.

La proposta en forma de vigília de Sant Jordi arriba a la cinquena edició. Va ser una idea del servei de bilbioteques destinat a la població adulta i que va coincidir amb la publicació del llibre del President Quim Torra sobre la relació epistolar entre els Drs Trueta i Pau Casals. Amb aquest esquer damunt la taula es va decidir que la vigília seria dedicada al gènere epistol·lar i aquí és on s'inscriu les Heroïdes d'Ovidi.

La vetllada va tenir música de dues joves artistes empordaneses anomenades Duet Eclipse que van versionar temes de desamor d'artistes com Jenette, Chavela Vargas, Sílvia Pérez Cruz, Amy Winehause, Rosalía o Mercedes Sosa.


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura