Ambient i diversió a les Festes de Primavera de Palafrugell

Palafrugell

Data: 02/06/2023

El Carrusel, el Pregó, la música, el bon temps, els tallers infantils i les activitats als carrers, són sinònims de les Festes de Primavera de Palafrugell que se celebren des del 1963, i que ja són mítiques al poble, i conegudes arreu de la Comarca.

I un any més tornen a celebrar-se les conegudes Festes de Primavera de Palafrugell, amb la seva tradicional desfilada de carrosses i comparses, el Pregó i tota mena d'entretingudes activitats per a un públic que va des dels més petits fins als més grans.

Així, entre els creatius tallers infantils trobem l'anomenat L'art de menjar peix, que pretén sensibilitzar i difondre el món de la pesca i el peix de la comarca. De mica en mica, doncs, s'hi han anat apropant pares i menuts per a veure que es feia en aquesta activitat multidisciplinària a la Plaça Priorat de Santa Anna.

Peixos de paper, pintats de diferents blaus i amb diferents textures han estat alguns dels treballs manuals que han fet els més petits. També han pogut gaudir d'una cuineta infantil a on han pogut cuinar rogers, verats o sardines, entre altres animals del mar, i escoltar un conte en què l'objectiu és incentivar el consum del peix de proximitat a les llars i conèixer el sector pesquer.

Per altra banda, al Camp d'en Prats, s'ha dut a terme el projecte Farcell de jocs tradicionals, que es tracta de peces gegants de fusta perquè els nens i nenes puguin jugar.

Durant l'activitat, s'ha pogut veure en el rostre dels infants el somriure d'estar passant-ho bé i gaudint dels jocs de fusta muntats a sobre de taules i per a terra.

Són jocs que recorden a aquells que jugaven els nostres pares i avis. Així, durant el taller, els adults recorden la infantesa, i els petits coneixen jocs que per a ells són nous, com les bitlles, el billar, les xanques, els laberints, curses de sacs, la granota, la xarranca, la peixera i molts més.

En definitiva, la 61na edició de les Festes de Primavera de Palafrugell han tornat amb més força que mai, entre sol i núvols, com ja és característic durant aquesta estació de l'any, i amb el mateix ambient de festa i alegria que es va començar a palpar des del 13 de maig, i durarà fins al 5 de juny.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura