El Carnaval es consolida a La Bisbal amb noves activitats i 25 colles participants

El Carnaval està més consolidat que mai a La Bisbal d'Empordà i aquests últims anys no ha parat de créixer. Aquest 2024 arriba amb noves activitats i a la rua ja compten amb 25 colles participants.

El Carnestoltes bisbalenc d'enguany arrencarà oficialment el diumenge 4 de febrer, però anteriorment el dia 3 la colla Les Trapelles ja faran sentir el Carnaval a la capital amb la Festa Trapella que han tornat a organitzar a l'Èpic Vulpellac a partir de les dotze de la nit.

El matí del dia 4, però, la presentació del Rei i Reina de Carnaval donarà el tret de sortida a la programació, serà a partir de les 11:30 h i faran una petita cercavila fins arribar al Pavelló Firal. L'acte anirà seguit d'un vermut musical amb Big Black Rhino, a partir de les 12:30 h. A les 14 h l'activitat clourà amb un dinar de germanor de les colles de Carnaval. A la Bisbal el fet de tenir Rei o Reina és un fet relativament nou i aquest any l'honor recau en Jordi Bofill i Irene Hidango, de la Colla Sense Vàlvules.

La celebració carnavalesca a la Bisbal continuarà el divendres 9 de febrer amb el Carnaval de Comerciants, el concurs d'aparadors i les corresponents visites de les colles. Enguany el Carnestoltes Popular serà el dissabte 10 de febrer en horari matinal. A les 11 h tindrà lloc una xocolatada i a partir de les 11:30 h la celebració es dinamitzarà amb una actuació d'animació infantil.

La gran jornada de Carnestoltes de la Bisbal enguany serà el dissabte 17 febrer. L'activitat arrencarà amb un vermut musical amb l'actuació de The Best Of'. L'acte, organitzat per la Colla Sense Vàlvules, serà a les 12 h al Terracotta Museu. Seguidament, a les 16 h, començarà la gran Rua de Carnaval. El recorregut tindrà sortida des del mateix Terracotta Museu, encarrilarà el carrer 6 d'octubre de 1869, l'avinguda les Voltes i fins a arribar al carrer de l'Aigüeta, on tindrà lloc l'entrega de premis.

L'organització demana mantenir una distància segura entre públic i carrosses, respectar les indicacions del personal organitzador, cuidar l'espai públic i repartir-se al llarg de tot el recorregut per tal d'evitar aglomeracions i poder gaudir de la rua. Alhora, cal tenir present que els serveis s'ubicaran a tocar de l'escenari.

La jornada del 17 de febrer culminarà al Pavelló Firal amb una de les festes bisbalenques més esperades de l'any. El col·lectiu bisbalenc Els Voltors enguany organitza una nova edició de la Festa de Carnaval de la Bisbal amb un cartell format pels grups Pelukass, The Tyets, i dos DJ. L'obertura de portes serà a partir de les 23 h. L'entrada es pot comprar anticipadament per internet.

Podeu recuperar el programa especial sencer amb en Jordi Bofill, l'Helena Fuster i la Xènia Agustí, en representacio de les colles Sense Vàlvules, Les Trapelles i Els Voltors, i també el regidor de juventut, Cesc Vidal, fent clic aquí. 
 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura