Tot a punt per a la Processó i la Dansa de la Mort de Verges

Verges

Data: 13/04/2022

Tot a punt per a la Processó i la Dansa de la Mort de Verges prevista per aquest dijous Sants. Aquesta setmana estan fent els assajos generals i nosaltres vam poder assistir a un d'ells. Entre els participants hi ha nervis, però il·lusió per sobre de tot, tenint en compte que fa dos anys que no s'ha pogut celebrar a causa de la pandèmia.

Veïns i veïnes de Verges ultimen els darrers detalls per poder celebrar la Processó i la Dansa de la Mort. Són dies d'assaig, de nervis però de molta il·lusió. Feia dos anys que no es feia a causa de la pandèmia i per això es preparen amb tanta passió per tornar a sortir als carrers i viure-ho a flor de pell.

Gairebé tot el poble està bolcat en aquesta tradició de més de 300 anys d'història. Hi participen més de 400 persones entre actors i figurants. Un equip planxa la roba, d'altres la deixen a punt per a la funció. D'altres s'encarreguen de l'attrezzo, del so... Tothom és essencial.

Queden molt pocs dies i toca pujar dalt l'escenari per comprovar que tothom sap què ha de fer. Assagen escenes del cicle passionista al mig de la plaça major. El Ram o entrada de Jesús a Jerusalem, la Samaritana, el Sant Sopar... Una actuació on només hi tenen accés els espectadors que han comprat l'entrada, unes 1.500 persones. Durant l'assaig, són molts els que s'han apropat per veure com acaben de perfilar les interpretacions.

Ja ressona el so del timbal. Els joves que ballen la Dansa de la Mort, practiquen els passos de manera meticulosa perquè durant el gran dia, els milers de persones que preveuen que vinguin, vegin aquest ball ancestral tan tenebrós i macabre. Alguns ja fa anys que hi participen, però d'altres ho fan per primera vegada.

Enguany l'espectacle és especial perquè hi ha novetats. S'han renovat els cascs dels integrants de la Dansa de la Mort que han estat dissenyats per alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot. A més, per primera vegada el quadre de Les Manages comptarà amb personatges femenins. Són la Maria, la Gemma i la Tània que faran de soldat romà i portaran la llança. Animen a la resta de noies del poble a participar en les pròximes edicions. Elles ben segur que repeteixen.

L'Associació també ha aprofitat per renovar la pàgina web on es poden descobrir tots els continguts relacionats amb aquesta festa. Un espectacle que és reconegut com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional i que ara és candidata a ser Patrimoni Cultural de la Humanitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura