Titelles com a projecte intergeneracional entre avis i nens

INTERVÉ: Mar Lavado Educadora Social Residència Zoilo Feliu; Eduard Prats Director Escola Música Conrad Saló

Darrera aquesta escena titellaire hi ha mesos de feina, un intercanvi generacional i la implicació de diverses entitats municipals. És la recreació titellaire de la llegenda 'El Drac de les Gavarres' que ha estat representada per la companyia Les Romanceres, formada per persones grans residents a la Residència Geriàtrica Zoilo Feliu de La Bisbal d'Empordà. 

Després de treballar les llegendes populars en un dels tallers de lectura del centre per a la gent gran, va sorgir la idea de crear una obra de teatre amb titelles, una aposta a la que s'hi va sumar l'Escola Municipal de Música Conrad Saló que hi ha col·laborat fent l'acompanyament musical. Durant mesos els residents implicats en el projecte teatral així com d'altres persones del centre han preparat els decorats, han elaborat i assajat els textos i finalment també han confeccionat el vestuari de les persones grans que han posat la veu a les titelles. Una iniciativa que ha permès potenciar l'autonomia personal i social de les persones grans i ha suposat un intercanvi generacional per a tots els implicats.

La presència de l'Escola de Música que també era la primera vegada que participava en un projecte similar ha permès musicar la representació. La seva implicació amb nois i noies des de 9 a 18 anys ha donat un afegit artístic i musical a l'obra titellaire.

El moment més esperat ha arribat aquest dimarts quan tots plegats han representat 'El Drac de les Gavarres' per alguns alumnes de les escoles de primària de La Bisbal. Un dia de nervis i emocions que culminen quan en acabar l'obra han estat capaços d'arrencar somriures i aplaudiments per part dels presents.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura