Presenten la 56a edició de les Festes de Primavera

Es reprenen les Festes de Primavera de Palafrugell del 15 al 24 de maig, després de l'aturada obligatòria de l'any passat a causa del coronavirus. L'acte de presentació es va realitzar aquest diumenge al Museu del Suro, i va desvetllar petites pinzellades de la programació. Entre els actes a destacar, una exposició retrospectiva, un projecte pedagògic i una representació teatral, que substituirà al tradicional Carroussel Costa Brava.

Una obra de teatre substituirà el Carroussel Costa Brava
Sota el títol "L'esperit de les Festes de Primavera", el Teatre Municipal acollirà un espectacle que repassarà els moments més destacats dels gairebé 60 anys d'història de la trobada. Una obra escrita i dirigida per David Galceran i Dani Rebollo, que donarà veu a cada una de les colles.

Per tal de transportar l'esperit festiu a tota la ciutadania, els organitzadors han presentat, com a novetat d'enguany, un projecte pedagògic. Per una banda, s'ha desenvolupat una campanya destinada als centres educatius, per tal d'assegurar la seva pervivència.

Es programen dues exposicions retrospectives
D'altra banda, s'han tirat endavant dues grans exposicions retrospectives. La primera copsarà els aparadors de 55 establiments de la vila amb els vestits més emblemàtics dels Carroussels. La segona es presenta sota el nom "Pinzellades", i seran els carroussaires els encarregats de construir figures que ressegueixin els 59 anys d'història de les Festes.

Col·laboració amb el Festival Ítaca
Com a novetat, les Festes de Primavera col·laboren amb el Festival Ítaca, fet que materialitza la celebració de diversos concerts, tals com El Petit de Cal Eril o Marcel i Júlia.

El símbol del mocador blau i el cartell de Josep Puig
Els organitzadors s'han presentat a la trobada d'aquest diumenge amb un mocador blau nuat al voltant del coll. Més enllà d'una anècdota, el complement vol convertir-se en un element icònic de la trobada, com fa per exemple la festivitat de Sant Fermí.

Durant l'acte de presentació, també s'ha donat a conèixer el cartell d'enguany, el qual pretén ser un sentit homenatge a l'artista Josep Puig.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura