L'artista colombià Duván López exposa a Sant Feliu de Guíxols

INTERVÉ: Duván López, artista

Aquestes són algunes de les obres que es poden veure a la Galeria 59 de Sant Feliu de Guíxols de l'artista colombià Duván López. L'exposició consta de quatre mostres de temàtiques totalment diferents que mostren l'amplitud dels seus interessos.

López es defineix com un artista polifacètic amb una gran curiositat i al que l'avorreix la repetició. La prova d'això és aquesta varietat entre les diferents mostres que s'han anat veient a la sala des del novembre. En el seu treball expressa el seu personal sentit metafísic sobre el món, la vida i la societat mitjançant un món imaginari creat a partir de símbols.

La mostra que es pot veure actualment és una proposta que sorgeix dels treballs que l'artista fa a l'ordinador. Primer crea els dibuixos a través de la pantalla i després els passa a la tela, amb l'objectiu que els nascuts durant l'era digital tinguin més possibilitats de captar els llenguatges contemporanis i les preguntes fonamentals de l'art.

Duván treballa amb el que denomina "brossa digital", imatges que estan a les xarxes socials i no tenen cap transcendència i que transforma carregant-les de significat. Considera que al públic al qual es dirigeix se'ls fa més senzill llegir aquests signes amb els quals conviu en el seu dia a dia que llegir imatges d'altres segles.

El dissabte 28 de desembre s'inaugurarà la quarta i última part de l'exposició. S'hi podran veure peces de la col·lecció privada que no estan a la venta i que s'estan guardant pel moment en què l'artista pugui realitzar el que considera el projecte de la seva vida: el museu Dúvan, que podria estar ubicat a la ciutat ganxona.

Tot el que es pot veure a l'exposició ha estat creat a Catalunya, des que Duván hi va arribar fa 20 anys.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura