La història de la sardana musicada i teatralitzada obre el So de Cobla

Palamós

Data: 10/08/2018

Intervenen: Jordi Picorelli, director Triple Picat; Adrià Bauzó, director artístic Amb So de Cobla

La història de la sardana explicada a través de la veu, la música i el ball. L'espectacle Triple Picat va obrir el so de cobla, el festival dedicat al món de la sardana de Palamós.

Damunt l'escenari hi van pujar músics i ballarins del món de la clàssica, de la cobla i la dansa de Torroella de Montgrí, Blanes, Perpinyà i Figueres.
Triple picat explica l'evolució de la sardana amb la mirada especialment posada en Pep Ventura, del qual es va celebrar el bicentenari del seu naixement l'any passat. Ventura va ser l'inventor de la tenora i un dels pares de la sardana tal i com la coneixem avui en dia.

L'espectacle es va fer especialment per la capitalitat de la sardana de Figueres de l'any passat i es va fer després d'un rigorós estudi sobre l'origen de la sardana que anava explicant la narradora Cristina Cervià.

Segon any de festival sardanístic

Amb So de Cobla va engegar-se l'any passat com una proposta per mostrar la sonoritat dels instruments de cobla més enllà de la pròpia formació sardanística. Un festival obert a la fusió i que té el repte de consolidar-se després d'una primera edició reeixida.

A més del Triple picat una altra de les propostes destacades d'aquesta edició és la fusió basco-catalana amb Kepa Junquera i la cobla Sant Jordi. Intepretació de música folk d'Euskadi amb instruments de sardana.

A banda fins el 12 d'agost també hi haurà una cercavila sardanista, exhibició de colles i el 50è aplec de la sardana entre d'altres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura