Dies de verema del vi de pagès de Calonge

Calonge i Sant Antoni

Data: 17/09/2019

INTERVÉ: Montse Molla, celler Mas Molla

Temps de verema a Calonge. Si històricament hi ha hagut una època per excel·lència per treballar de sol a sol als camps del poble aquesta ha estat sense dubte el setembre. Aquests dies els cellers de vi de pagès recullen el raïm, el premsen i omplen les botes cada dia, tal i com s'ha fet durant segles. 

El secret del vi de pagès són les botes velles i la combustió de sofre dins seu per combatre els bacteris. A partir d'aquí, no hi ha més processos enològics. Quan es talli el raïm del cep tot el que podrà esdevenir ja estarà escrit. D'aquí la importància del moment actual: cada decisió sobre la collita farà tenir un vi o un altre

Els vins de pagès s'acostumen a englobar dins dels vins naturals. Ells reivindiquen, però, que de pagesos productors de vi n'hi ha hagut sempre i l'etiqueta "vi de pagès" va arribar abans. Ara és l'hora de treure's qualsevol mena de complexe de sobre. 

Enguany el raïm que s'està obtenint és el somni de qualsevol enòleg o viticultor. Sí que és cert que dona menys rendiment pel que fa a suc, però totes les condicions a nivell de qualitat ratllen l'excel·lent. De Calonge se n'esperen vins particolars per la proximitat amb el mar i el terreny argilós, d'una bona acidesa, un grau alcohòlic potent, frescos i de color elevat

Els resultats es podran començar a tastar pels volts de Sant Martí, al novembre, quan s'obrin les primeres botes amb els vins més joves durant la Festa del Vi Nou. Allà es veuran els fruits de la feinada que aquests dies s'està vivint a les vinyes de Calonge. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura