Entreguen els Premis Capital de la Sardana 2021 i presenten la Guia Sardanista 2022

Intervenen: Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols;  Xavier Tresserras, president de la Confederació Sardanista de Catalunya

La Cobla Jove de Berga va ser l'escollida per acompanyar el lliurament de Premis Capital de la Sardana 2021. En un acte celebrat al teatre Narcís Masferrer, la Confederació Sardanista de Catalunya va lliurar els premis i medalles a les diverses personalitats i associacions vinculades al món de la sardana. Combinant música i entregues, durant les dues hores de gala es van fer els reconeixements a tots els premiats. 

Els premis a la dedicació se'l van endur Josep Quer, Mateu Nogueras i Montserrat Gili. També hi va haver premis a la continuïtat per a diferents agrupacions sardanistes del territori com la de Sant Julià de Vilatorta i la de Mollerusa. Pel que fa als premis audiovisuals, a nivell local va destacar el reconeixement a Joan Teixidor per conduir el programa La dansa catalana a Ràdio Sant Feliu i posteriorment a Ràdio Palamós. També hi va haver un premi al cantant del grup Obesses, Arnau Tordera, pel concert amb un repertori de peces de cobla i música moderna, com, les cançons La ben plantada i Ens en sortirem.

Els últims reconeixements de la tarda van ser les tres medalles. La Medalla al Mèrit Sardanista va ser per Salvador Sumoy, un activista sardanista que també ha guanyat la Creu de Sant Jordi. La Medalla al Mèrit Musical se la va emportar Jordi Figaró, intèrpret de flabiol i tenora en diferents cobles. La Medalla al Mèrit de la Dansa va ser per Jordi Torres, vinculat sempre al món dansaire i que ha col·laborat amb l'arxiu de danses i sardanes. 

A banda de premis, dissabte també es va presentar la Guia Sardanista 2022, es va presentar la ciutat de Balaguer com a Capital de la Sardana 2022 i a Manresa com a Capital de la Sardana 2024. 

Durant l'acte també hi va haver parlaments. Carles Motas va felicitar a tots els premiats perquè són l'exemple de l'esforç per mantenir la cultura popular, També va parlar del desafiament que ha suposat ser Capital de la Sardana i com l'Agrupació Sardanista de Sant Feliu i l'Ajuntament hi han treballat. 

Des de la Confederació Sardanista de Catalunya, van fer menció a la manifestació en defensa del català, recordant la importància de preservar-lo. També van felicitar a tots els premiats per seguir donant a conèixer les sardanes. 

La jornada va acabar amb la interpetació de les dues cançons d'Arnau Tordera amb la Cobla Jove de Berga que van arrencar els aplaudiments del públic.
Per acabar, la cobla va tocar la sardana Juny de Juli Garreta i la Santa Espina, amb tots els assistents de peu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura