Les havaneres d'Arjau, finalistes als premis Enderrock

El grup palafrugellenc Arjau, juntament amb el cantant de trap Lildami podrien endur-se el títol a millor cançó de folk del 2021. La composició, que de moment els situa finalistes en els aclamats Premis Enderrock, es titula 'Ramiro' i esdevé innovadora, ja que trenca amb la prevalença de les relacions heterosexuals dins el gènere de les havaneres.

Enguany celebren 25 anys sobre els escenaris i ho festegen amb la publicació d'un nou disc titulat "Diari de bord". Si això no fora poc, el grup d'havaneres Arjau també és candidat a endur-se un dels guardons d'Enderrock. De fet, la 24a edició dels premis de la música catalana els ha fet palès del distintiu gràcies a la col·laboració amb Lildami, materialitzada en "Ramiro".

La cançó, en concret, uneix dues generacions. Per una banda, el trap de Damià Rodríguez que atrau el públic més jove i, per altra, el toc mariner dels Arjau característic d'una edat més madura. No obstant això, la fusió ha esdevingut tot un èxit, ja que és la votació popular que de moment els ha situat finalistes.

Tanmateix, la temàtica de la cançó no es queda enrere. Amb estrofes com "no és fàcil estimar algú" o "no puc demostrar tot el que sento", es relata la història d'amor entre dos soldats durant la Guerra Civil.

El 1997 és l'any de la formació del grup, i d'ençà que han portat l'aire de la Costa Brava en poblacions tan diverses com Cuba, Holanda o Escòcia. Jordi Grau com a baríton, Jordi Rubau a la guitarra i tenor, i Josep Maria Batlle com a segona veu són els seus integrants. Una formació de dimensions reduïdes, que pretén tornar als orígens de les cantades a les tavernes de Calella.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura