Un 2022 farcit d'activitats, exposicions i nous projectes al Terracotta Museu

INTERVENEN: Carles Puig i Xavier Rocas, regidor i director del Terracotta Museu

Es preveu un any molt mogut al Terracotta Museu de La Bisbal d'Empordà. Aquest 2022 ha arribat farcit de projectes, alguns que veuran la llum en els pròxims mesos i d'altres que just comencen a sortir del forn.

Des del projecte 'Amics i amigues del Museu', fins a la creació d'una Aula Pedagògica enfocada a nens i joves, passant per la construcció d'un forn extern de flama invertida així com donar-li vida a la botiga. Aquests són alguns dels projectes en els quals estan treballant conjuntament el propi Museu amb l'Ajuntament i l'Associació de Ceramistes.

Pel que fa a exposicions, enguany s'inauguraran fins a vuit mostres temporals. L'aposta principal d'aquest any és la ceràmica contemporània. Es podrà gaudir d'aquesta a partir de dues exposicions. La primera serà el 'Parant Taula', esdeveniment que torna al Museu en el qual vint productors actuals de la ciutat presentaran les seves vaixelles. La segona exposició serà de Santi Moix, un artista contemporani que mostrarà les creacions ceràmiques que ha realitzat a La Bisbal amb l'ajuda de Joan Raventós. Destaca també la tornada de 'La Biennal', que esdevindrà a la tardor. 

Més enllà de les exposicions temporals, el Terracotta compta també amb una de permanent. Té al voltant d'un miler de metres quadrats en els quals, a partir de diferents àmbits -matèries, ceràmiques preindustrials, industrials, cuites, decoratives i artístiques- permet conèixer de primera mà la història de la Ceràmica de La Bisbal. Una història que, documentalment, té més de 500 anys.

Aquesta història aviat es podrà consultar en una biblioteca i centre de documentació. El Museu està treballant en el procés de creació d'aquest.
El centre de documentació pretén esdevenir un espai per poder investigar, especialment, la història econòmica de la ceràmica bisbalenca a partir de la segona meitat del segle XX.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura