CARNAVAL 2023: Consulta la programació de Calonge i Sant Antoni

Calonge i Sant Antoni

Data: 31/01/2023

El carnaval a Calonge i Sant Antoni es celebrarà del 9 al 28 de febrer. L'acte central de la festivitat es succeirà el diumenge 19 al migdia a Sant Antoni i el dia 26 a la tarda a Calonge, amb motiu de les cercaviles de carrosses i comparses.

Fins al 12 de febrer resten obertes les inscripcions per a participar en les rues de carnaval a Calonge i Sant Antoni. La colla dels Floppys 2.0 seran els encarregats d'ostentar, enguany, el títol de rei i reina en ambdós nuclis. Es van crear fa uns cinc anys i actualment, en formen part una quarantena de persones.

A Sant Antoni, s'han programat les visites dels carnestoltes pels centres escolars els dies 9 i 10 de febrer. De fet, els més menuts prendran el protagonisme de la festivitat el dijous 16 a través d'una rua. A la tarda, es realitzarà la tradicional Vesprada que finalitzarà amb una botifarrada popular. El diumenge 19 serà el torn de la Despertada per les principals vies del nucli i, al migdia, es farà la cercavila de carrosses i comparses.

A Calonge, en canvi, la rua s'ha fixat a la tarda del dia 16, amb sortida del pàrquing del Mas Barceló i final a la plaça de la Concòrdia. Abans, però, també s'ha planificat la Despertada, un esmorzar de colles i una visita dels carnestoltes a les residències. El dissabte 11 el rei i reina es presentaran a la ciutadania, a través d'un sopar a la Sala Fontova, i l'enterrament de la sardina serà el dimarts 28 als jardins del castell. 

Després de dos anys a mig gas, a causa de la pandèmia, la festivitat recupera la plena normalitat. Esperen rebre la participació d'una quarantena de colles a Calonge i fins a una seixantena a Sant Antoni amb motiu de les cercaviles.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura