L'Associació De les Gavarres a mar organitza una visita a Can Ribot

De les Gavarres a mar, una associació que promociona la restauració, els hotels, les cases rurals, els cellers i les hortes del municipi de Calonge i Sant Antoni, ha decidit apostar per aquesta zona, ja que la veu una destinació turística madura, amb una climatologia privilegiada i unes platges paradisíaques, amb una oferta turística especialitzada i reconeguda que explica el seu lideratge en el segment de sol i platja.

De les Gavarres a mar, és una associació que ha vist com en els darrers anys al municipi de Calonge i Sant Antoni s'han configurat productes com la cultura, el patrimoni, la gastronomia o l'esport, que proporcionen un valor afegit a la destinació turística, i que fa que la majoria dels turistes siguin repetidors fidels al territori. 

Per aquest motiu, fa un any va decidir consolidar-se del tot i començar a promocionar la restauració, els hotels, les cases rurals, els cellers i les hortes del municipi.

Així, l'objectiu principal De les Gavarres a mar, és promocionar el producte local i crear sinergies entre els sectors més potents de Calonge i Sant Antoni, ja que hi ha un producte molt ric i únic, com per exemple diferents varietats de fruita i verdura de l'horta i perfils de vins que només es poden trobar en aquesta zona i que la gent no coneix.

Per aquest motiu, les visites als diferents cellers i les zones de Calonge a on es conreen aquests productes, permeten promocionar les grans varietats gastronòmiques que ofereix aquest territori.

Aquesta vegada, però, la visita i promoció s'ha preparat a Can Ribot, una casa de pagès tradicional catalana a on s'ofereix varietats de l'horta, fruita, vi i oli de producció pròpia. Es tracta, doncs, d'una horta de verdures i fruites tant d'estiu com d'hivern, que recorre diferents mercats setmanals tot l'any, i convida els clients a veure el mas a on es conreen els productes que consumeixen i comprar directament el que els vingui de gust.

Can Ribot creu que els Mercats de Pagès són una manera fàcil de comprar directament i sense intermediaris el seu producte fresc i de temporada. Per aquest motiu, se'l pot trobar a diferents mercats setmanals del Baix Empordà, com Sant Antoni de Calonge, Palamós i Palafrugell.

La casa té un llarg camí generacional, a on la família sempre s'ha dedicat a la terra i continua aplicant els procediments tradicionals, barrejats amb els moderns de l'actualitat, com per exemple els hivernacles, per avançar i allargar temporada de segons quin producte.

El mas també ofereix visites guiades per les seves oliveres mil·lenàries de les quals n'extreuen l'oli, i els cellers on s'elabora i es madura el vi, que els visitants també poden degustar a través de maridatges i transposar-se en el temps per la història i identitat pròpia de cada celler.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura