Preocupació pel Fortim en les obres del Nàutic Vell

Intervé: Jordi Lloveras, portaveu Guíxols des del Carrer

Els Amics del Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols alerta que les obres per connectar el Nàutic Vell i el Salvament podrien tenir efectes devastadors sobre el Fortim. Un moll medieval datat del segle XV.

En aquesta zona del port ganxó s'hi està construint un escala que connectarà amb el Salvament i que està executada i pagada per Ports de la Generalitat. Les obres es fan a tocar de les restes del port medieval ganxó i en taparan visualment una part. Aquestes obres van ser projectades el 2014 i s'estan executant ara sense que el Fortim estigui catalogat com un bé a protegir.

Des de Guíxols des del Carrer s'han fet ressó de la preocupació ciutadana per aquestes obres i veuen en la no catalogació del Fortim i l'autorització de les obres un acte de deixadesa cap al patrimoni històric local.  Els comuns entenen que hi havia alternatives per fer una connexió que veuen raonable i lamenten que amb l'escala es tapi part de la muralla.

El grup demana que es reuneixi la Comissió Local de Patrimoni i va presentar una moció en el ple del passat mes d'abril tot demanant que s'elabori un pla conjunt de protecció d'aquest entorn arquitectònic tal i com va demanar l'Associació d'Amics del Museu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura