La Platja del Castell viu una reivindicativa commemoració del 25 aniversari del Referèndum

Palamós

Data: 16/06/2019

INTERVÉ: Rafel Bonillo, Salvem Castell

Una cinquantena de persones han realitzat una acció col·lectiva per commemorar els 25 anys del referèndum que va protagonitzar la lluita i èxit per salvaguardar la Platja del Castell de la construcció urbanística. Aquest èxit va simbolitzar un abans i un després de la lluita ecologista en favor del territori i contra l'especulació de la qual és víctima.

L'acte de commemoració s'iniciava amb la creació d'un número 25 humà que a vista d'ocell regalava aquestes imatges.

A crits de "Prou destrucció", "Visca la lluita popular" i "visca la lluita ecologista", han defensat que de la mateixa manera que van lluitar per salvar la Platja del Castell, ho seguiran fent per protegir la resta d'indrets de la Costa Brava. Per aquest motiu des de Salvem Castell se senten satisfets i orgullosos de la feina feta i de ser un referent per a plataformes actuals com SOS Costa Brava i lamenten que "amb l'experiència de Castell les administracions locals no hagin après la lliçó".

La jornada ha finalitzat amb una arrossada popular a la Pineda d'en Gori que també ha servit per reclamar que la Pineda torni a ser un bosc de pins sense edificis i amb respecte pel medi natural. Actualment, la plataforma Salvem la Pineda d'en Gori té interposat un Recurs contenciós administratiu contra la llicència d'obres de les edificacions que s'hi estan construint.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura