Una seixantena de colles a la rua de Sant Feliu de Guíxols 2019

Les colles Qui ens ha enredat!, de Castell d'Aro, Els Quatre Gats de Sant Feliu de Guíxols i Els Emmaskarats, d'Olot, van ser les tres grans guanyadores en les diverses categories de competició a la rua de carnaval de Sant Feliu de Guíxols. Amb una seixantena de colles i més més de 3.800 persones desfilant pels carrers i uns quants milers més de públic, Sant Feliu va viure una rua llarga i intensa que va finalitzar la matinada de divendres a dissabte. 

En l'apartat de carrosses grans van guanyar els Qui ens ha enredat!, amb 'Els Quichés enredats'. En segona posició hi van quedar Els Merlots de Santa Cristina, amb 'Enteranyinats'. El tercer i el quart lloc van anar a la Garrotxa. El tercer premi va ser per La Santjoanenca, de Sant Joan Les Fonts, amb 'La Màgia de l'aigua', mentre que el quart per La Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca, per 'Món ', que es va endur també un premi oficial a la Simpatia. 

Pel que fa a carrosses petites es van imposar Els Quatre Gats de Sant Feliu de Guíxols, amb 'Mexi-gats i Cat-trines'; seguits dels també locals Els Esperits, amb 'El secret amagat de l'illa Esperit'; els Embarrakaldats de Caldes de Malavella per 'Els guardians del Bosc'; i els Golfo's, de Sant Feliu, amb 'Golfos presenta... Un carnaval de cinema'. 

En la categoria de les comparses, la que més anima i omple els carrers, el premi va anar a un clàssic entre els guanyadors, els Emmaskarats d'Olot, per 'Les reines de la mel', reconegudes també per la millor Coreografia. El segon premi es va quedar a casa, amb una altra colla habitual: 'Petard@s.som', que presentava '20 anys de calma i temporals', que també va rebre el guardó a l'Originalitat. El tercer lloc va ser pels Kinbedeball de Salt, amb 'Kalents i Remullats'; mentre que el quart se'l van quedar els ganxons Tramuntana, amb 'Tornem a Tailàndia'. 

La rua, que va ser oberta pels carnestoltes d'enguany, Els Torrats, i el seu rei Barbi Queen, també va reconèixer la millor colla d'animació, que va ser La Xalana del Port, de Platja d'Aro. Hi van haver quatre premis especials: el del Tongo, pels Marrecs de Sant Feliu; el Nari nant, pels Ki els va parir de Santa Cristina d'Aro; el Tu cap aquí jo cap allà; pels Grillats de Sant Feliu; i el Per què em passa a mi?, per la colla Dakidallà de Santa Cristina. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura