Comença la reparació dels elements patrimonials pintats al Poblat Ibèric de Castell

Palamós

Data: 22/05/2018

Intervé: Maria Molinas, restauradora

Han començat al Poblat Ibèric de Castell, a Palamós, els treballs de restauració des elements patrimonials guixats amb graffitis a finals del novembre del 2017. 

S'estan aplicant diferents macanismes de neteja per la cisterna i la muralla, ja que estan fetes de materials diferents. La història ha tingut un final feliç en el cas de la cisterna, feta de gres, ja que el mal estat de conservació de la pedra, que es desfà, n'ha afavorit la reparació donant resultats sorprenents. Totes les pintades han desaparegut del tot deixant només un to més blanquinós a les pedres tractades. 

Un cas ben diferent és el de la muralla. El granit que la forma és més complicat de tractar perquè ha absorvit la pintura i està requerint de productes químics per eliminar-la. Els treballs s'han d'allargar encara fins la setmana vinent, de moment però encara es desconeix quin grau de netedat s'assolirà. 

Les pintades al poblat ibèric de Castell es van perpetrar el passat mes de novembre i a finals de gener del 2018 es va detenir els pressumptes culpables, veïns de Santa Maria de Martorelles. Al tractar-se d'un atemptat contra un Bé cultural d'Interès Nacional, s'està pendent d'un judici que anirà per la via penal on es demanaria als responsables assumir els costos de la neteja, xifrats en uns 10.000 euros. 

D'ençà dels fets vandàlics el Museu d'Arqueologia de Catalunya i els Agents Rurals han intensificat la vigilància al poblat.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura