Presenten "Gala/Dalí/Dior. D'art i moda" al castell de Púbol

La Pera

Data: 10/03/2020

Intervenen: Joana Bonet, escriptora i periodista especialista en moda / Montse Aguer, directora dels Museus Dalí

De la mà de la figura de Christian Dior la Fundació Gala-Salvador Dalí obre una nova etapa a Púbol per explorar la relació del geni surrealista amb el disseny i a la moda. La nova exposició al castell baixempordanès té el seu fonament en l'emmirallament que Dior i Dalí senten l'un per l'altre però inclou també Gala, fidel seguidora del dissenyador francès, com a col·laboradora necessària.

L'exposició "Gala/Dalí/Dior. D'art i moda" s'estructura en tres àmbits. El primer, "la passió per l'art", es remet als inicis de la seva relació als anys 30 a París quan Dalí troba en Dior un dels seus primers grans suports com a galerista d'art. El segon àmbit, "el regne de la moda", es remunta a l'any 47 quan Dior revoluciona la moda i l'estètica femenina i Gala agafa l'estil de Dior per forjar i embellir la seva pròpia imatge. En darrer lloc hi trobem "el ball del segle" de Beistegui l'any 1951 a Venècia, un dels esdeveniments més mítics del segle XX en què unes grans disfresses de gegants concebuts per Dalí i Dior amb la mediació de Gala van marcar un dels punts més àlgids de la vetllada.

Amb aquest historial vital i professional entrecreuat, ambdós creadors han aconseguit esdevenir referents i expressió del segle XX. Compartien una mateixa actitud davant del fet artístic, que aglutina fascinació per la bellesa, obsessió creativa o voluntat de transcendir. 

L'exposició es podrà visitar al Castell de Púbol del 14 de març al 6 de gener. Per primera vegada, la mostra té lloc a les antigues golfes. 


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura