Ainhoa Arteta tanca Cap Roig amb un concert solidari

Palafrugell

Data: 22/08/2019

Nit màgica i solidària per tancar el capítol 2019 del Festival Cap Roig a Calella de Palafrugell. La veu d'Ainhoa Arteta, la més important de la lírica a l'estat, va encisar els presents a l'auditori dels jardins botànics amb un recorregut per famoses peces, tant de les òperes més populars com d'algunes bandes sonores icòniques de la història del cine i la música moderna

El programa, dividit en dues parts d'uns tres quarts d'hora cada una va arrencar amb una peça instrumental de 'La gazza ladra' de Rossini i va finalitzar amb el 'New York, New York' popularitzat en el seu moment per Frank Sinatra. Entremig, temes reconeguts i variats com 'Edelweiss', de 'Sonrisas y l'agrimas' , 'Summertime' d'Ella Fitzgerald, un 'Somwhere over the rainbow' només a veu i piano amb el jove prodigi d'onze anys Guillermo Hernández, bandes sonores d'Ennio Morricone, amb 'Cinema Paradiso' i 'La Misión' i àries com 'O mio babbino caro' i 'un bel di vedremo', de Puccini, o 'Habanera', de 'Carmen' de Bizet. 

La soprano basca va estar acompanyada en tot moment de la GIOrquestra, una orquestra simfònica versàtil que ofereix música de qualitat oberta a tots els estils. Dirigia Andrés Salado, un dels directors d’orquestra espanyols més destacats de la seva generació i que ha dirigit gran part de les orquestres espanyoles principals. 

La nit d'Arteta va ser a més la nit solidària d'enguany a Cap Roig i part de la recaptació es va destinar a Acompanyart, una organització sense ànim de lucre constituïda l'any 2017 que va néixer amb l'objectiu de portar a terme un procés d'humanització als serveis de pediatria tant en atenció primària com en hospitalització del Baix Empordà. Aquesta combinació va donar lloc a un tancament ideal del festival calellenc. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura