Més de 13.000 espectadors en la quinzena de concerts de l'Ítaca Sant Joan

L'Ítaca Sant Joan clou amb 3 dies consecutius de concerts a la platja Gran de l'Estartit. En la desena edició del festival, el recinte ha acollit 13.221 espectadors, que han presenciat les actuacions de Rigoberta Bandini, Oques Grasses, Zoo, Zahara, Roba Estesa, Suu o Cala Vento.

Han estat tres dies de viatge cap a l'Ítaca, que han emprès més de 13.000 persones durant el pont de Sant Joan. Després de dos anys de limitacions a causa de la pandèmia, el festival de música empordanès ha recuperat els concerts a la platja de l'Estartit a través d'una quinzena de propostes.

Els concerts més multitudinaris s'han registrat en el positivisme d'Oques Grasses, en l'explosivitat de Rigoberta Bandini o en les lletres reivindicatives de Zoo, durant la nit de la revetlla.

Oques Grasses ha presentat 'A tope amb la vida'
Les estrenes han estat notòries en el festival. De fet, Oques Grasses ha escenificat el primer concert a les comarques gironines de la gira de celebració del seu desè aniversari. Peces de nova creació, tals com Petar-ho o Elefants, s'han fos amb In The night o Sta guai.

La geganta Rigoberta ha ballat al ritme d'Ay mamá'
Durant els tres dies, la cultura ha mostrat la seva cara més polifacètica. Alguns concerts han comptat amb la participació de diverses entitats populars de l'Empordà. N'és una mostra, l'aparició entremig del públic de la geganta Rigoberta de la Bisbal per ballar 'Ay mamá'.

La cançó que va aconseguir l'estrallat per postular-se entre les candidates a representar Espanya a Eurovisió ha estat una de les més corejades entre el públic. Tanmateix, Rigoberta Bandini ha presentat un repertori incendiari amb temes com Too Many Drugs o In Spain We Called Soledad.

Cala Vento ha tornat a casa
Roba Estesa, Suu, Zahara o Ana Tijoux han tancat la programació de l'Ítaca Sant Joan, que enguany també ha apostat per l'accent empordanès de la formació Cala Vento.

Públic divers i programació àmplia
Entre els assistents, s'ha registrat un augment del públic familiar sobretot durant la nit de divendres. De fet, l'ambient i la programació variada han estat els factors més ben valorats.

L'espectacle de drons atrau 6.000 espectadors
Més enllà dels concerts, l'empresa Flock Drone Art ha ofert l'espectacle de drons Eco. Una combinació de llums i colors, que va atraure la mirada d'unes 6.000 persones, amb l'objectiu de reflexionar sobre la sostenibilitat.

Finalitzat l'Ítaca Sant Joan, els organitzadors Link Produccions encaren la recta final de la desena edició del festival amb l'actuació d'Andrea Motis el 3 de juliol a l'escenari de les Havaneres de Calella de Palafrugell.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura