La sostenibilitat de la fotografia, temàtica central de les Jornades fotogràfiques 2022

La sostenibilitat de la fotografia va ser el tema central de la 9a edició de les Jornades Fotogràfiques. Impulsades per l'Ajuntament de Castell-Platja d'aro i s'Agaró, la biblioteca municipal i l'entitat Educant Mirades, l'esdeveniment vol fer reflexionar sobre temàtiques vinculades amb la fotografia a través de tallers, xerrades i conferències on els ponents i el públic puguin compartir les seves visions. 

La Masia Bas de Platja d'Aro va tornar a acollir les Jornades Fotogràfiques. La novena edició de l'esdeveniment va tractar el tema de la Fotografia i la sostenibilitat, amb diferents tallers i conferències per pensar sobre com fer fotografia d'una manera més sostenible. La trobada va apostar per organitzar tallers amb un públic reduït, afavorint així el debat entre els ponents i els assistents.

Durant tot el cap de setmana es van organitzar tallers sobre l'ètica fotogràfica, l'ètica i sostenibilitat en el reportatge social, la tertúlia amb Núria Faig sobre les seves fotografies dels viatges a l'Àfrica. A nivell pràctic, cada taller es convertia en una taula rodona on el públic i els ponents debatien obertament sobre diferents aspectes fotogràfics i compartien experiències pròpies.

És per això que el públic a les jornades fotogràfiques va més enllà de fotògrafs professionals, ja que que rep assistents amants de la fotografia o relacionats amb altres estudis i temàtiques.

La bona rebuda de l'esdeveniment ja es va veure el dia de la inauguració, on el guanyador local del concurs, Xavier Sureda, va explicar tota la seva obra. Un certamen que enguany ha rebut més de 4.300 imatges de 346 autors de 55 països diferents.

La programació de les jornades es fa a partir d'un projecte de recerca sobre diverses temàtiques, pensant en ponents locals i internacionals que puguin aportar la seva experiència. Aquestes Jornades Fotogràfiques, impulsades per l'entitat Educant la Mirada volen apropar la cultura fotogràfica a la localitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura