La popularitat dels còmics va en augment i es fa notar a la Biblioteca de Palafrugell

Palafrugell

Data: 09/02/2022

Si fa uns anys eren els còmics francòfons d'Astèrix o Tintin els que copsaven les estanteries, a poc a poc els autors japonesos s'han consolidat i han esdevingut veritables referents davant un públic altament fidelitzat. N'és una mostra, la llista de documents més prestats a la Biblioteca de Palafrugell el 2021, on les primeres posicions són ocupades pels manga de Bola de Drac i Naruto. De fet, la seva popularitat sembla que no toqui sostre, i, segons apunten des del centre, cada vegada emergeixen més editorials dedicades al còmic.

Públic fidelitzat i d'edats diverses
En aquest sentit, esdeveniments com el Saló Internacional del Còmic de Barcelona han ajudat a créixer i consolidar al gènere que combina la narració amb les il·lustracions. La seva versatilitat i una àmplia gamma d'edats entre el públic esdevenen els pilars fonamentals del seu èxit.

Les novel·les també triomfen
No obstant això, la narrativa obté també un pes destacat entre els préstecs de la Biblioteca de Palafrugell. Autors com Jordi Amat amb "El fill del xofer" comparteixen popularitat amb escriptors locals com Miquel Martin amb "La drecera". Pels més menuts, continuen regnant les revistes de "Cavall Fort" o "Petit Sapiens".

35.000 préstecs el 2021
Si posem la lupa a les dades, l'any passat a Palafrugell es va registrar una lleugera recuperació respecte al 2020. En concret, el 2021 es van emetre 35.000 préstecs, mentre que al primer any de la pandèmia en foren 29.000. Així doncs, el seu director confia que "la situació anirà en augment" i, davant un nou paradigma, han fet una clara aposta per posicionar-se a les xarxes socials.

Presència a les xarxes socials
Des de la Biblioteca asseguren que "s'estan adaptant a una realitat" nouvinguda a causa de la pandèmia, i que alhora posen a l'abast de la ciutadania tots els seus serveis. Així, el 2021 no van haver de tancar les portes i van oferir un ampli ventall d'esdeveniments a l'espai exterior del pati.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura