S'inaugura el nou Obrador de Peix a Palamós

Palamós

Data: 19/06/2023

Palamós oferirà espècies de peix poc conegudes com la maire, la melva o la canana  als centres escolars i sanitaris de la vila amb l'objectiu de què els usuaris puguin consumir productes de proximitat, sostenibles i coneguin aquestes espècies locals. Aquesta iniciativa es durà a terme des del nou Obrador de Peix ubicat al Port.

L'Organització de Pescadors de Palamós presenta el nou Obrador de Peix al port pesquer de la vila. Aquesta iniciativa busca promocionar la pesca sostenible, conscienciar la ciutadania sobre el consum del peix de proximitat i donar a conèixer les espècies locals.

Així, l'Organització, que vetlla per representar i defensar els interessos i drets de les persones associades en l'àmbit del sector pesquer de Palamós, creu que les instal·lacions de l'obrador de manipulació de peix permetran l'elaboració del producte per la venda, acostant el peix de proximitat a col·lectivitats com els centres escolars i sanitaris de la seva àrea d'influència.

En aquest espai es netejarà el peix i s'envasarà per congelar o no, per tal de facilitar-ne el consum, inclús amb les espècies que no es consumeixen habitualment perquè són poc conegudes, però que ben cuinades, són un excel·lent plat.

De moment, l'Organització ja ha començat a treballar aquesta iniciativa amb alguns centres escolars, i pròximament ho farà també amb l'Hospital de Palamós.

L'obrador s'ha construït a les instal·lacions del Port en una parcel·la de 1.132 metres quadrats concessionada per Ports a la Confraria de Pescadors de Palamós, amb un cost aproximat de mig milió d'euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura