El Porta Ferrada ret homenatge a la banda britànica The Clash

Intervé: Albert Mallol, director artístic del Porta Ferrada

Fa més de quatre dècades el món va veure esclatar al grup de punk britànic, The Clash. Amb Joe Strummer com a vocalista, l’any 1979, es va crear l’àlbum titulat London Calling. Per tal de retre homenatge al disc i a la reivindicativa banda, el festival Porta Ferrada ha organitzat un acte, aquest dijous a les 10 de la nit, a l’Espai Village, on es reestrenarà el documental ‘Quiero tener una ferreteria en Andalucía’.

El citat documental, dirigit per Carles Prats i presentat l’any 2011, repassa les aventures  del líder de la banda, Joe Stummer, durant un viatge pel sud d’Espanya. A més de la projecció, el festival comptarà amb els concerts en directe de Doghouse i The Rodilos, dues bandes relacionades amb el grup britànic. Per finalitzar la vetllada, el DJ Àlex Garcia punxarà una sessió new wave i punk amb les cançons més reconegudes de The Clash.

Les seves cançons presenten una clara intencionalitat política. Des de la cançó London Calling, que dona nom a l’àlbum, els britànics mostraven les preocupacions davant una era nuclear o Spanish Bombs, senzill que ret homenatge als brigadistes internacionals durant la Guerra Civil. Tot això i molt més, ho podran escoltar, aquesta nit, els assistents de l’homenatge a Joe Strummer del Porta Ferrada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura