Antoni Beltran presenta l’edició ampliada del llibre Ensenya’m la llengua

Tenir un mal lleig o tenir una estrebada muscular són expressions populars que s'estan perdent. És per això que el doctor Antoni Beltran ha publicat una edició ampliada del llibre "Ensenya'm la llengua". En ella, Beltran recull expressions populars de tot el territori català relacionades amb la salut. La seva voluntat és que el text permeti als treballadors sanitaris conèixer-les i, així preservar-les. La presentació del llibre ha omplert la sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, on els assistents han pogut comprar el llibre.

El doctor Antoni Beltran ha presentat una edició més ampliada del llibre "Ensenya'm la llengua". El text vol mostrar les diverses formes de parlar de tot Catalunya, explicant expressions com patir un atac de feridura, estar pioc o tenir basques. El llibre que s'ha presentat aquest cap de setmana vol ser una actualització de l'obra que el mateix Beltran havia publicat anys enrere i el seu objectiu és que pugui ajudar al personal sanitari català per conèixer les expressions populars.

Antonni Beltran, doctor al CAP de Sant Feliu de Guíxols, ha escrit aquest llibre basant-se en les expressions i les converses que ha tingut a la seva consulta, però també amb un treball de recerca per conèixer el parlar popular de cada territori. Una eina que vol posar en valor una manera de parlar que a poc a poc s'ha anat substituint per tecnicismes o paraules d'altres llengües.
 
"L'Ensenya'm la llengua", no només vol ser un llibre pel personal sanitari, sinó que el mateix autor espera que pugui ser útil al sector educatiu.


La presentació ha omplert la sala Abat Panyelles del Monestir on s'ha explicat el llibre i s'ha recordat la importància de mantenir viva les expressions populars catalanes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura