II Jornades de memòria històrica local al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí

II Jornades de memòria històrica local al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí
Torroella de Montgrí

Data: 06/02/2020

El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí impulsa les II Jornades per la Memòria Històrica Local, amb activitats del 13 de febrer al 7 de març, amb l’objectiu de recuperar el passat històric de la vila, dels seus habitants i els successos ocorreguts des de la Segona República fins a la Transició Democràtica. Enguany les jornades estaran dedicades a la Rereguarda. Ens centrarem en el paper que van desenvolupar les dones durant la Guerra Civil, les col·lectivitzacions i els refugis antiaeris.

Aquestes jornades neixen amb l’objectiu de recuperar la història a través, principalment, de la memòria oral d’aquelles persones que varen viure la Segona República, la Guerra Civil, l'Exili, la lluita contra el Franquisme i la transició a la democràcia. S’han programat un total de 6 activitats diferents, dues conferències, una tertúlia, una projecció d’un documental, una visita i una sessió del projecte memòria fotogràfica.
 
 
Jornades de Memòria Històrica Local

 L'objectiu de les Jornades de Memòria que organitza el Museu de la Mediterrània és el de recuperar el passat històric de la vila de Torroella, els records dels testimonis que van viure els fets que en cada edició es vagin tractant. El concepte Memòria Històrica comprèn totes aquelles mesures de foment del coneixement del passat i de reconeixement d’aquelles persones que durant la Guerra Civil Espanyola o la dictadura franquista van patir actes injustos per motius polítics, ideològics o religiosos. 
 
Conèixer la nostra història ens permet posar-la en valor i obrir el camí per a construir un present i un futur amb més consciència sobre el nostre passat.
 
II Jornada de Memòria Històrica Local “Des de la rereguarda”
El Museu de la Mediterrània programa per segon any consecutiu unes jornades de Memòria Històrica Local, del 13 de febrer al 7 de març. Unes jornades que l’any passat varen tenir una molt bona acollida.
 
La Memòria Històrica ens permet recuperar el passat històric de les persones, de la vila, el territori i l’entorn. Enguany, celebrem la II Jornada de Memòria Històrica Local, que continuem dedicant al període de la Guerra Civil Espanyola aquesta vegada però centrats en la Rereguarda. A través de dues conferències, una taula rodona, un cinefòrum, un memòria fotogràfica i una sortida ens volem apropar aquest període. 
 
Recepció de memòria
 Aprofitant la celebració de les jornades el Museu de la Mediterrània torna obrir un espai de recepció de memòria cada dilluns de març i abril de 10.00 a 13.00 h. (Si no podeu venir aquests dies, per qualsevol dubte o consulta també podeu contactar amb nosaltres al correu:  info@museudelamediterrania.cat o al telèfon 972 75 51 80).
 
L’any passat aquest espai de recepció de memòria va tenir molt d’èxit i es varen poder recollir testimonis orals, documents, fotografies, objectes, etc...del període de la Guerra Civil.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura