Verges rep tot el llegat artístic i cultural de Lluís Llach

Verges

Data: 01/04/2023

Verges rep tot el llegat artístic i cultural de Lluís Llach a través de l'exposició "Lluís Llach. Com un arbre nu" comissariada per Lluís Danés a l'edifici de Can Punton, el qual ha estat reformat gràcies a un acord entre el Departament de Cultura de la Generalitat i l'Ajuntament de Verges.

El poble de Verges rep tot el llegat artístic i cultural del seu fill predilecte, Lluís Llach. El cantautor, nascut a Verges el 1948, ha donat tota la seva herència cultural i artística a l'Ajuntament de Verges.

L’artista sempre ha conservat la relació amb el poble i les tradicions i ha participat de diverses maneres a la Processó i la Dansa de la Mort.
Per altra banda, fruit d'un acord entre el Departament de Cultura de la Generalitat i l'Ajuntament de Verges, el poble del Baix Empordà serà el destí de l'exposició "Lluís Llach. Com un arbre nu ", que va estar ubicada fa dos anys a l’Arts Santa Mònica de Barcelona. 

"Lluís Llach. Com un arbre nu" és un viatge multisensorial a través de les cançons de l'artista. Una mirada artística i personal pels territoris per on ha transitat la seva obra. 

L'exposició s'ubicarà a l'edifici de Can Punton, una casa del segle XIX que pertanyia a Lluís Albert, pare de Víctor Català, i que l'any 1985 va passar a mans de l'Ajuntament fruit d'una donació de la família. Per tal d'adequar l'exposició, s’ha adaptat tota la planta baixa de l'edifici, donant continuïtat a l'actual Centre de Visitants Verges 50. Les obres per condicionar l'espai s’han portat a terme els darrers cinc mesos, les quals han tingut un cost total de 146.000 euros que s’han finançat amb una subvenció de la Diputació de Girona, Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya i amb fons municipal.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura