Roger Mas explora la sonoritat de la cobla al Porta Ferrada

El cantautor obre el Festival ganxó acompanyat de la cobla Sant Jordi en un projecte que ja fa una dècada que gira

Amb posat despreocupat, veu gruixuda i acompanyat de sonoritat sardanista Roger Mas va obrir el Festival Porta Ferrada 2021 amb un concert que va omplir de gom a gom el Teatre de Sant Feliu de Guíxols. El cantautor de Solsona va desplegar la seva àurea de cantautor lletraferit portant la cobla Sant Jordi als límits de la sardana i més enllà.

El Festival d'estiu Degà de Catalunya va aprofitar que Sant Feliu és Capital de la Sardana per portar un experiment musical reeixit que conjuga la sonoritat de doble canya i metall ajustat amb l’habitual acompanyament instrumental del cantautor. Una aventura que, deu anys després de la seva estrena, continua emocionant com el primer dia.

Roger Mas es va atrevir amb pràcticament tot. Des de les seves cançons tel·lúriques a clàssics de la cançó europea i la música tradicional passades pel sedaç de la sardana maridades amb la seva veu peculiar.

Damunt l'escenari del Porta Ferrada s'hi va cantar en català, castellà, basc, gallec italià i francès i fins i tot Mas i la Cobla Sant Jordi es van atrevir a interpretar una Copla amb la Cobla. Sonoritat catalana per una cançó andalusa fins a la medul·la cantada amb 'duende' solsoní.

Una vetllada molt literària


La part literària va estar ben present en un concert que va recordar Jacint Verdaguer, Maria Mercè Marçal, Rosalia de Castro, Francesc Pujols i el traspassat recentment Jordi Cussà.  Com un poeta boig, Mas agafava un llibre, llegia una estrofa i tot mirant la cobla donava l'ordre de començar a musicar aquells versos.

Una emotiva 'La Santa Espina' amb el públic dempeus i la senyera projectada amb els focus damunt l'escenari va cloure un concert ple d'emocions en el que la música popular com l'àguila negre, la Muixeranga o el Testament d'Amèlia també hi van  fer acte de presència.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura