Taller artístic per reivindicar els museus com espais de benestar

En el marc del projecte "Museus, espais de benestar", que han ideat els museus del Baix Empordà i les 5 Àrees Bàsiques de Salut de la comarca amb la voluntat de visibilitzar els museus com espais que contribueixen a la salut i el benestar de la població, s'ha dut a terme l'activitat "En Cap cap cap el que cap al teu cap" als jardins de l'Antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols, on els participants han expressat a través de la pintura els seus sentiments i emocions, i han pogut posar a prova la seva agilitat mental a través d'un joc que té per objectiu crear frases fetes amb la paraula "cap".

"En Cap cap cap el que cap al teu cap" és un taller artístic que s'emmarca dins el projecte "Museus, espais de benestar". Iniciativa que neix arran de la voluntat de visibilitzar els museus com espais que contribueixen a la salut mental i sensibilitzar a la població sobre la importància de cuidar el nostre benestar emocional.

Els participants han expressat a través de la pintura els seus sentiments i emocions o també inquietuds i desitjos.

També han reflexionat sobre la funció que tenen l'art i els museus per enriquir l'ànima i com contribueixen en la salut mental i benestar emocional de les persones.

D'altra banda, els participants han pogut posar a prova la seva capacitat cognitiva a través d'un joc que consisteix a crear frases fetes amb la paraula "cap".

En conclusió, els museus juguen un paper fonamental en la salut mental i benestar emocional de les persones, ja que fomenten la contemplació, la inspiració i la connexió amb la història i la cultura, la qual cosa pot alleujar l'estrès i proporcionar un espai per a la reflexió i la relaxació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura