El grup de dansa SEEDs Red actua al Terracotta Museu de La Bisbal

Els amants de la dansa poden veure al grup SEEDs Red actuant al Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà, un projecte que busca enllaçar coreografies i espais arquitectònics singulars amb la finalitat de crear un nou diàleg.

”La vida és moviment i el moviment expressa l’ànima”, aquesta és la frase que inspira i defineix el projecte artístic de CobosMika Company, que es va crear l’any 2000 a Alemanya de la mà de la palamosina Olga Cobos i l’eslovac Peter Mika.

10 anys després, dins de la companyia, es crea CobosMika SEEDs programme, una aposta pedagògica creativa dirigida a estudiants de dansa i ballarins amb l’objectiu de transmetre la filosofia i experiència d'aquest art a les noves generacions que senten i viuen la dansa amb profunditat.

I així és com la temporada 2022-2023, ha arribat a la seva 13ª edició amb un total de 56 joves ballarins i ballarines que formen part del centre de formació professional de dansa cobtemporània. 

En aquest cas, els amants de la dansa poden veure aquests dies al grup SEEDs Red actuant al Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà, ja que el projecte busca enllaçar coreografies i espais arquitectònics singulars.

L'objectiu d'aquesta comparsa consisteix a emmotllar coreografies de repertori de la companyia i treballs d'improvisació en espais icònics, establint així un punt de comunicació entre la dansa i l’arquitectura.

Com es pot veure, entre aquests nous diàlegs entre dansa i arquitectura no només intervenen l’espai històric i l’acció artística contemporània, sinó que es crea un nou ambient, una escenografia museogràfica: l’art d'organitzar l’art en un nou espai i ambient que afavoreix la contemplació de les obres tal com si fóssim en un museu. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura