El Molinet és el nou escenari a l'aire lliure del Festival de Jazz de l'Estartit

El Molinet és el nou escenari a l'aire lliure del Festival de Jazz de l'Estartit
Torroella de Montgrí

Data: 04/05/2018

Del 19 al 22 de juliol, la tramuntana del jazz bufarà a la Costa Brava i deixarà al seu darrere l’escenari principal de la plaça Llevantina de l’Estartit, per deixar pas a l’emblemàtic racó del Molinet.
 
La plaça del passeig del Molinet es convertirà en l'escenari de referència dels concerts a l'aire lliure programats en el marc dels festivals d'estiu de l'Estartit. Amb aquest nou emplaçament es pretén donar un salt de qualitat als espectacles, aprofitant la bellesa i el recolliment de l'espai, emplaçat en un entorn de gran valor natural i paisatgístic, amb la roca de la Bleda i les illes Medes com a teló de fons.
 
L'estrena de l'espai es farà el 14 de juliol, amb el concert central del Festival Beatles Weekend–Yellow Edition. Posteriorment, seguiran els concerts de L’Estartit Jazz Festival (del 19 al 22 de juliol), el festival Fringe. Talent emergent (27 i 29 de juliol) i la 41a Cantada d’Havaneres de la Penya Barcelonista Montgrí i Comarca (28 de juliol). En total, l'activitat musical a El Molinet es desenvoluparà durant les tres darreres setmanes de juliol.
 
Per poder acollir els concerts, s'instal·larà una platea i una graderia amb capacitat per a unes 450 persones. L'espai es complementarà amb l'adequació d'una zona per a food trucks i terrassa amb vistes al mar i a les Medes, per prendre un refrigeri o sopar, abans o després de l'actuació. La plaça del Molinet restarà operativa per als visitants i veïns entre concert i concert. Només es tancarà el tram final els dies de les actuacions.
 
Amb aquest nou emplaçament, el Molinet prendrà el relleu a la plaça de la Llevantina, situada a tocar del passeig marítim, en ple nucli urbà. D'aquesta manera, s'aconsegueix que la Llevantina continuï essent un espai per a vianants, i per la celebració d’altres actes de caire infantil, esportiu, o cultural. L'activitat musical es desplaça a un entorn més recollit, que poc a poc es va convertint un escenari de referència cultural del municipi i de la destinació turística.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura