Creen un documental sobre els bombardejos feixistes contra Sant Feliu de Guíxols

Intervenen: Manel Borràs, director; Jordi Camacho, actor

Tinta Producciones ha elaborat un documental sobre els bombardejos que va patir Sant Feliu de Guíxols l'any 1938. Amb documentació de l'època i testimonis locals, s'ha elaborat un document audiovisual que té possibilitat de ser una pel·lícula si rep el finançament necessari.

El 1938 l'aviació i armada feixista van fer 39 bombardejos contra la població civil, que va rebre unes 500 bombes. Més de 70 persones van perdre la vida i quasi 600 edificis van quedar total o parcialment destruits.

La productora de Manel Borràs ha fet una intensa recerca amb documents i testimonis i ha elaborat una mostra del que pretén ser una pel·lícula si rep el finançament necessari.

El documental es basa en la informació extreta de l'arxiu municipal i els coneixements i vivències de Miguel Ángel Giménez, Jordi Gaitx, Josep Maria Vicens i Isidre Ribera.

La pel·lícula recrea la construcció del refugi antiaeri i els bombardejos amb diversos actors que encarnen els veïns de l'època, com l'Alcalde Republicà, Francesc Campà.

El documental, de 20 minuts, i l'anunci d'intriga o 'teaser' de la pel·lícula es presentaran el 22 de febrera a la Casa Irla.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura