La PKF Prague - Philarmonia brilla amb Beethoven a Torroella

La prestigiosa PKF-Prague Philarmonia va ser l'encarregada de posar punt i final al Festival de Torroella de Montgrí aquest diumenge. Els txecs van portar a l'Auditori Espai Ter un programa amb tres peces de Ludwig van Beethoven i van comptar amb el pianista Igor Ardasev com a  estrella de la nit.

La PKF Prague-Philarmonia, amb el seu caràcter sempre fresc, enèrgic i perfeccionista, centra gran part del seu repertori en el classicisme vienès amb obres de Haydn, Mozart i Beethoven. L'autor escollit a Torroella va ser aquest darrer i van interpretar la lluminosa i tràgica 'Obertura Egmont', el monumental 'Concert per a piano i orquestra núm.5 en Mi bemoll major' i la 'Simfonia núm.3 en mi bemoll major', una obra amb una dimensió només superada per la 'Novena' i convertida en emblema del començament del Romanticisme. 

El públic de l'Espai Ter va poder veure en acció a Igor Ardasev a les tecles, considerat un dels millors pianistes de la República Txeca, i al jove director Marek Sedivý, que amb només 31 anys dirigeix habitualment en orquestres com la PKF, però també l'Orquestra Simfònica de Praga o l'Orquestra Filharmònica Txeca. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura