Nit celta a Porta Ferrada amb Celtas Cortos i Mägo de Oz

La música celta d'esperit rocker va embruixar el Festival de la Porta Ferrada aquest dimecres amb un doble concert de Celtas Cortos i Mägo de Oz. Els val·lisoletans Celtas Cortos i el seu disc Energía Positiva van obrir la nit amb un concert carregat d'energia positiva i on es van sentir càntics reivindicatius clamant llibertat, una millor política d'acollida de refugiats o fer fora el feixisme. Agraïts per l'escalf del públic i repassant grans èxits de la seva carrera com 20 de abril, van acomiadar-se recordant que tenen corda per estona i que el proper setembre treuen nou disc. 

El plat fort de la nit va venir amb Mägo de Oz, que celebraven 30 anys de carrera musical. Els madrilenys van pujar a l'escenari com un huracà embogint un públic fanàtic de la banda que l'esperava amb impaciència i una posada en escena ambiciosa en què no hi va faltar ni el foc ni la pirotècnia. 
Amb un xou conduït per la veu profunda i seductora de Zeta, vocalista del grup des del 2012 , Mägo va demostrar que és un dels grups espanyols amb una capacitat vocal més privilegiada. 

Amb dues hores generoses de concert i amb un feeling indiscutible amb el públic, el grup va repassar els grans hits de la seva trajectòria com "La Costa del silencio" i es va permetre algunes llicències com la interpretació del clàssic operístic Nessum Dorma cantat prodigiosament per la irrepetible Patricia Tapia o la interpretació al piano que va fer Javier Díez de la banda sonora de Piratas del Caribe.

La "Fiesta pagana", ja convertida en un himne i reclamada durant tota la nit pels assistents, va posar al punt i final a una nit celta amb marca pròpia que Porta Ferrada tardarà en oblidar.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura