Noves excavacions arqueològiques per estudiar la necròpolis de Sant Martí de Romanyà

INTERVÉ: Dolors Codina, arqueòloga

En dues setmanes començaran a Romanyà de la Selva i en concret a la zona de l'església unes excavacions arqueològiques on fa tres anys es va corroborar que hi havia una necròpolis que podia donar interessants dades cronològiques i antropològiques de la població de la zona.

L'any 2016 i degut a l'esfondrament del mur de contenció de la plaça de l'església de Romanyà es va realitzar una intervenció arqueològica preventiva. L’equip responsable d’aquella intervenció, vistos els resultats, va iniciar contactes amb l’Ajuntament per tirar endavant un projecte més ambiciós i transversal destinat a aprofundir en el coneixement de la població de Romanyà de la Selva i la reconstrucció històrica dels assentaments humans. L'Ajuntament va accedir a  presentar sol·licitud de subvenció a la Generalitat de Catalunya dins la línia 'Projectes quadriennals de recerca en matèria d’arqueologia i paleontologia 2018 – 2021', una ajuda econòmica que ha arribat per poder desenvolupar les excavacions arqueològiques.

Dissabte es va presentar a la mateixa església de Romanyà el projecte de recerca 'Omnia mors aequat. Gestualitat funerària a la necròpolis de Romanyà. Història, població i territori' i els treballs arqueològics començaran el 18 de febrer. L'excavació s'allargarà un mes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura