Palafrugell tornarà a tenir una llibreria

Palafrugell

Data: 08/02/2023

Els propietaris dels establiments NoLlegiu de Barcelona obriran una llibreria a Palafrugell. Ho faran en el mateix espai que regentava l'antiga Mediterrània, i sota l'ideal d'esdevenir un punt d'interacció social i cultural.

Fa cinc mesos que Palafrugell resta orfe de llibreries. La persiana de la Vitel·la Espai Fòrum es va baixar per últim cop el 9 d'octubre i d'ençà que els habitants, si volen comprar un llibre, s'han de dirigir fins a la Bisbal o a Calonge, ja que localitats pròximes com Begur o Palamós tampoc compten amb cap establiment literari en actiu.

No obstant això, el buit s'omplirà, gràcies a una trucada que va fer l'Adela Ferrer, copropietària de la desapareguda Mediterrània, al barceloní Xavier Vidal de NoLlegiu.
 

En un principi, no ens passava pel cap reobrir l'establiment literari de Palafrugell. L'Adela, però, ens va trucar, vam veure el local i vam fixar unes condicions. El municipi té una intensíssima vida cultural i t'adones que existeix un públic, però no compten amb cap llibreria a prop. - Xavier Vidal, NoLlegiu

La trobada va desembocar en la creació d'un nou projecte, ubicat en el bressol de Josep Pla. Batejat com a NoLlegiu Mediterrània, l'establiment serà de caràcter generalista i perseguirà l'ideal de convertir-se en un espai d'interacció social i cultural.
 

És un projecte de comunitat, és a dir, volem tenir una relació amb les institucions culturals, però sobretot, amb tots els lectors i lectores del Baix Empordà. La llibreria ha de ser un centre, on es produeixin les relacions socials i un intercanvi cultural al voltant de la literatura. Aquesta és la nostra intenció, després ja veurem què passa.

Els seus impulsors a hores d'ara treballen a tot gas, per poder obrir la llibreria el primer cap de setmana del mes d'abril, amb motiu del Diumenge de Resurrecció. Tot i que el negoci s'emplaçarà en l'edifici de l'antiga Mediterrània, de moment, no preveuen habilitar el també desaparegut servei de cafeteria.
 

Nosaltres ens volem concentrar en els llibres, si més endavant apareix algú que es vulgui fer càrrec del bar, amb unes determinades condicions, llavors en parlarem. Nosaltres d'entrada el que volem fer és vendre llibres i efectuar una gestió cultural.

Els propietaris de les llibreries NoLlegiu de Barcelona ara, estan immersos en el procés de selecció per trobar qui governi l'establiment a Palafrugell. Un cop finalitzin el tràmit, només faltarà omplir les estanteries de llibres, i celebrar l'obertura, segons apunten, amb "un bon vermut".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura