Nova edició de les jornades Palamós Gastronòmic

Nova edició de les jornades Palamós Gastronòmic
Palamós

Data: 28/09/2018

El divendres 5 d'octubre, es posarà en marxa la setena edició de les jornades “Palamós gastronòmic” que cada any permeten donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de cuinar amb els professionals dels fogons.
 
Les activitats previstes en el programa d'enguany s'allargaran fins al 27 d'octubre i tindran com a objectiu que els visitants puguin conèixer de primera mà els productes locals i posin a prova les seves capacitats sensorials i les seves habilitats gastronòmiques.
 
Variat programa d'activitats
D'aquesta manera cada divendres d'octubre es programaran visites guiades a la subhasta del peix a la llotja del port, a partir de les 16.30 h. Els divendres i també dissabtes d'aquest mes, a les 20 h, es duran a terme a l'Espai del Peix (situat damunt la llotja del peix) show-cooking de cuina marinera, on es donaran a conèixer algunes de les espècies pescades en el litoral palamosí i la millor manera de cuinar-les.
 
Dins les activitats d’enguany cal destacar també la realització de tallers de salaó d’anxoves on el públic participant podrà treballar aquesta tècnica i emportar-se a casa la salaó realitzada.
 
Les jornades “Palamós gastronòmic” també inclouran el taller per conèixer els trucs de la cuina i les receptes que es basen en el sofregit, o bé els tastos i maridatges de vins i formatges amb visites guiades als cellers, així com les presentacions de productes gastronòmics de l’Empordà.
 
Durant tot el mes una vintena de restaurants de la vila oferiran plats especials amb productes de kilòmetre 0 i de temporada, i una desena de tavernes prepararan originals pinxos i tapes acompanyades amb una bona copa de vi.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura