El 80% dels compradors de peix a la Costa Brava tenen més de 50 anys

INTERVÉ: Francesc Fusté, Doctor en Turisme i Comunicació a la UdG

La gran varietat de peix que arriba a la Costa Brava ha fet impulsar diferents iniciatives per donar-lo a conèixer a la seva població, però també ha fet engegar iniciatives per conèixer el perfil dels compradors i quins són els hàbits de consum. És el cas de l'"Estudi tècnic sobre el consum de peix a la Costa Brava. Pauta de compra dels clients a les peixateries de l'Alt Empordà, Baix Empordà i La Selva", que s'ha presentat aquesta setmana a l'Espai del Peix de Palamós. L'estudi ha estat impulsat per la Fundació Promediterrània i liderat per la Universitat de Girona.

A partir de l'anàlisi de diferents paràmetres s'ha arribat a la conclusió que el comprador de peix és, majoritàriament, d'edat avançada. De fet, expliquen que un 80% dels compradors són majors de 50 anys i un 50% són majors de 65. Alhora també destaquen els pocs compradors joves. Pel que fa al gènere, tres de cada quatre compradors són dones.

L'estudi també s'ha fixat en la cistella de la compra. Si bé és cert que s'han trobat fins a 52 espècies diferents de peix, només n'hi ha unes poques que acaparen els percentatges més elevats, com el lluç, els calamars, les sardines, els seitons o el rap, entre d'altres.

Els impulsors de l'estudi expliquen que cal seguir fent iniciatives per donar a conèixer la gran varietat de peixos de la zona, així com la seva estacionalitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura