Més de 4.200 persones desfilaran a la Rua de Carnaval de Sant Feliu

El Carnaval de Sant Feliu de Guíxols ja està a punt per començar! Serà del 3 al 14 de febrer. El dia gran, el de la rua, aquest 2024 serà divendres dia 9, i hi participaran més persones que mai, arribant a les 4.230. Encara no sabem qui serà el Rei o Reina -o les dues coses-, però aquest any el regnat li pertoca a la colla Els Grillats. 

Sant Feliu de Guíxols és una d'aquelles ciutats on els dies abans de Carnaval hi ha absolut secretisme entre colles, especialment per part de la colla Carnestoltes, que espera fins al darrer minut per presentar a la ciutadania qui és la persona que regnarà durant la gran setmana de la festa i la disbauxa. Per tant, aquest és un Carnaval farcit de sorpreses!

Aquest any el poder recau sobre la colla Els Grillats, una colla formada per una quarantena de persones que aquest dissabte 3 de febrer ja sortiran en comitiva a passejar per tot l'eix comercial de la ciutat acompanyats de la resta de colles de Carnaval locals. El punt de sortida serà a les 7 de la tarda a la plaça del Mercat-1 d'octubre i arribaran a la carpa del Guíxols Arena, on es farà el sopar popular de les colles de carnaval, el traspàs de 'La Bomba', la proclamació de les Padrines del Carnaval Ganxó, i la presentació de la colla Carnestoltes del 2024, però no encara del Rei o la Reina.

El dijous 8 de febrer, com és habitual, a la tarda els petits cobraran el protagonisme amb la Festa Infantil de Disfresses al Guíxols Arena, i al mateix espai a la nit tindrà lloc la Festa de Dijous Gras, on aquí sí que per fi es descobrirà qui mana aquest any. Després de la presentació oficial, aquesta persona juntament amb les Padrines oferiran de nou el pregó. Però no serà l'últim, perquè divendres a les 12 del migdia tornaran a fer-lo, acompanyats de les actuacions de Mistreet Dance Studio.

I ja finalment, ara sí que si, a les 6 de la tarda del divendres dia 9 de febrer arribarà el gran moment per la ciutat de Sant Feliu de Guíxols però també per tota la comarca, perquè es celebrarà la primera de les grans rues de la Costa Brava i a més aquest any ho faran amb rècord de participants!

El recorregut de les carrosses i comparses per Sant Feliu sortirà de la carretera de Girona i passarà per la placeta Sant Joan fins a arribar a la Rambla, on les colles oferiran davant de tribuna l'espectacle que han estat preparant els últims mesos. A la nit al Guíxols Arena s'ha tornat a organitzar el Ball del Tongo, on es farà el lliurament de premis de la Rua.

I per si les colles ganxones no en tenen prou amb desfilar divendres a casa i dissabte a Platja d'Aro, diumenge començaran el dia ben d'hora, a les 7 del matí, amb la despertada de colles. Aquesta farà un recorregut pels carrers de la ciutat per convidar a tothom a participar en la festa. I a les 11 del matí començarà la rua matinal, on es desfilarà pel carrer Colom, el Passeig dels Guíxols i el Passeig del Mar.

De la mateixa manera que altres municipis com Platja d'Aro i Palamós, el dimecres dia 14 de febrer serà el dia de dir adeu al Carnestoltes amb l'enterrament de la sardina. A Sant Feliu de Guíxols començarà a les 20 h amb el seguici mortuori de les colles de Carnaval, que aniran des de la nau de les carrosses fins al Parc de les Eres, on es farà la sardinada popular per a tothom.

Des del dia 3 fins a l'11 de febrer es podrà visitar al Pati de l'Ajuntament l'exposició del concurs de cartells de Carnaval d'aquest 2024.

Podeu recuperar el programa especial sencer amb els representants de la colla Els Grillats, la Reina Carnestoltes del 2023 i el regidor de cultura i festes del municipi clicant aquí.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura