El 2020 s'han d'adjudicar les obres de construcció del futur Museu Thyssen de Sant Feliu

El 2020 s'han d'adjudicar les obres de construcció del futur Museu Thyssen de Sant Feliu
INTERVÉ: Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols

El 15 de juliol d'acaba el termini perquè es presentin les propostes arquitectòniques per la redacció del projecte bàsic i executiu de reforma i ampliació del monestir, pel projecte museogràfic i del projecte d'urbanització de l'entorn, així com els treballs de direcció d'obra pel futur Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols. De totes les propostes presentades un tribunal format per 3 persones n'escollirà 5 de finalistes que hauran de presentar de nou la proposta ampliada i d'aquestes en sortirà la guanyadora de concurs i per tant, l'encarregada del projecte.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha ampliat els àmbits d'actuació que abraça el projecte del futur museu i s'hi inclou també l'urbnaització de l'entorn, els jardins del monestir així com la segona planta del monestir que se suma a la planta baixa i primera ja incloses inicialment.

La licitació de la redacció del projecte té un cost previst de 300 mil euros. Amb les propostes arquitectòniques sobre la taula es coneixerà el valor que pot tenir la construcció del futur Museu que un estudi prèvi ja calculava que podria fregar els 6 milions d'euros.

De moment l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ja té 1 milió 200 mil euros de la Diputació de Girona i la necessitat ara que han finalitzat els períodes electorals de buscar finançament de la Generalitat i del govern de l'Estat.

El futur museu s'ubicarà al monestir de Sant Feliu de Guíxols i a un nou edifici que s'aixecarà a l'actual zona d'aparcament. L'equipament cultural acollirà la col·lecció d'art català de la baronesa Carmen Cervera però també contempla espais per exposicions temporals com la que s'ha inaugurat aquest passat cap de setmana del fons d'art de la Fundació Bancaixa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura