Divendres comença la veda de la gamba a la confraria de Palamós

Palamós

Data: 02/01/2019

INTERVÉ: Toni Alabat, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós

Les barques de Palamós incloses en el Pla de Gestió de la Gamba comencen a partir d'aquest divendres un període de veda biològica que les mantindrà amarrades al port durant dos mesos seguits. 

Aquesta mesura, posada en marxa l'any 2013, serveix per reduir l'esforç pesquer, especialment en un moment on la demanda és més baixa i per tant, permet una pesquera més sostenible. Tal com va passar l'any passat, la veda serà seguida i no alternada en mesos com s'havia realitzat els darrers anys i per tant, la flota de la gamba tornarà a feinejar a principis de març.

Aquesta veda és exclusivament de la gamba. El dia 2 de febrer, s'afegiran a l'aturada la resta de les barques d'arrossegament de Palamós, que faran una aturada de 30 dies. Les barques de pesca de Palamós, per tant, tornaran a funcionar amb normalitat el dia 5 de març.

Tot i aquesta aturada massiva, la llotja de Palamós continuarà funcionant amb certa normalitat, hi haurà peix fresc perquè les barques de pesca artesanal continuen pescant. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura