La mostra (In)visible de l'Espai Thyssen tanca amb un alt volum de visitants

L'exposició d'aquest estiu de l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols tanca amb un alt volum de visitants diaris. Sota el nom (In)visible, la mostra ha estat una exhibició digital que feia un recorregut per la trentena d'obres més representatives de la secció de pintura catalana de la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, que formaran part del futur Museu de Sant Feliu de Guíxols.

L'exposició, situada a la plaça Abadia, ha estat oberta al públic durant onze nits d'aquest mes d'agost. L'obertura de portes a les deu de la nit i es podia visitar fins a les 12. 

Mitjançant la projecció de llum banyant l'espai i el làser per a dibuixar-lo, es creava una atmosfera màgica, simulant un museu real. Dins d'aquest "museu de llum", s'hi creaven les parets virtuals en les quals es projectaven les imatges dels quadres.

En total es van seleccionar 33 obres representatives del conjunt d'autors que conformen la secció de pintura catalana de la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza. Totes elles, excepte una de Josep Amat, en alguna ocasió ja s'havien pogut veure físicament a l'Espai Carmen Thyssen guixolenc.

La durada de l'audiovisual, realitzat pel taller digital creatiu 'nueveojos' tot seguint les indicacions de la comissària Pilar Giró, era d'uns 7 minuts i es repetia en bucle durant les dues hores.

El balanç de visitants és més que satisfactori. S'han arribat a assolir gairebé 250 visitants en cada una de les onze jornades, el que puja a un total de prop de 2.750 assistents.

La mostra havia començat el 5 d'agost, i va estar activa fins al dia 15 d'agost. La baronessa Carmen Thyssen va ser present en la darrera jornada de l'exposició.

Amb aquesta proposta, que era pensada per tal que fos engrescadora per a tots els públics i de totes les edats, es buscava un element més de promoció de la ciutat, basada novament en la cultura i l'art com a referent.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura