La vela llatina i la vela al terç seran declarades Patrimoni cultural de la UNESCO

Palafrugell

Data: 29/06/2021

INTERVENEN: Pere de Prada, vicepresident de l'Associació Amics de la vela llatina de Calella de Palafrugell // Ricard Cassoly, vicepresident  de la Federació GAPAMAR

Més d'una desena d'embarcacions tradicionals d'arreu han estat exposades un any més a la Platja de Port Bo de Calella de Palafrugell, regalant així una imatge de postal als visitants.

Organitzada per l'Associació d'amics de la Vela Llatina de Calella, la trobada d'embarcacions tradicionals té lloc el cap de setmana en què se celebra la Festivitat de Sant Pere, patró dels pescadors. Més enllà de l'exposició de les embarcacions a la platja, també en destaca el sopar de germanor del dissabte, on els patrons posen en comú les seves situacions personals.

L'esdeveniment va néixer l'any 1992 amb l'objectiu de donar a conèixer i reivindicar la situació del patrimoni marítim i fluvial, promoure la navegació amb vela llatina i fomentar la seva investigació i estudi. L'organització defineix la trobada com una exposició del patrimoni de l'art de navegar.

Les embarcacions tradicionals, com la de la vela llatina i la vela al terç, seran declarades Patrimoni cultural immaterial de la Unesco aquest 2021. S'està tramitant a través de la Federació Catalana per la Cultura de Patrimoni Marítim i Fluvial, agermanada amb altres Federacions, com la Gallega o la de la Catalunya del Nord. Federacions que un any més han participat de la trobada.

La pròxima activitat destacada serà un agermanament de Ports que tindrà lloc a Mallorca, en què Calella en serà el punt de sortida. Per altra banda, ja s'està treballant en la celebració, l'any vinent, del 30è aniversari de la Trobada d'Embarcacions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura