Les catifes de flors i el concurs: els dos grans atractius del Guíxols Flors 2023

Sant Feliu de Guíxols ha viscut la 70a edició del Guíxols Flors. Aquest any, l'Associació de Festes Ganxones ha elaborat, amb l'ajuda dels estudiants de secundària, dues catifes de flors als carrers Rutlla i Verdaguer. A banda d'aquestes elaboracions, els jardins de l'antic hospital han estat la seu del concurs i exposició de flors, on participen els ciutadans ganxons.

La primavera és sinònim de flors i a Sant Feliu de Guíxols ho saben. Aquest cap de setmana, la ciutat ha viscut una nova edició del Guíxols Flor amb dues grans activitats: el concurs de flors a l'antic hospital i les catifes de flors.

L'any passat, l'Associació de Festes Ganxones va apostar per recuperar la tradició de fer una catifa de flors i aquest any s'han atrevit en fer-ne dues als carrers de la Rutlla i Verdaguer. Unes elaboracions que les fan conjuntament amb els estudiants de secundària, amb l'objectiu que els joves s'impliquin en les activitats populars.

Han estat dues setmanes des que els alumnes van començar a dissenyar les catifes fins que s'han col·locat als dos carrers. Uns dies on els estudiants són els que proposen les idees i comencen a treballar amb els dissenys. Aquesta vegada s'han trobat dificultats com la manca de gespa que han substituït amb pèsols. A banda de pagesos i empreses locals, també han trobat la col·laboració de les diferents escoles d'infantil.

L'altre gran atractiu del Guíxols Flors és el concurs i exposició. Aquest any, la mostra ha abandonat els safareigs del Puig i s'ha situat als jardins de l'antic hospital. Allà, les roses, rams i les diferents flors boscana han estat el centre de les mirades dels visitants durant tot el cap de setmana.

Un Guíxols Flors 2023 que ha tornat a mostrar la implicació de veïns, escoles i negocis locals perquè el municipi llueixi d'una manera diferent durant tot el cap de setmana.

Imatge: Premsa Guíxols

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura